Vinometru
Vinometrul este folosit pentru determinarea continutului procentual de alcool (0-25 grade tarie alcoolica) al vinului ;temperatura optima a bauturii pentru determinare,trebuie sa fie in jur de 20 C.
Procedura de determinare este urmatoarea :
- Vinometrul cu palnia in sus se umple cu bautura de masurat pana la jumatate din inaltimea palniei.
- Se lasa sa curga cateva picaturi prin pipeta de la capatul opus palniei.
- Se intoarce vinometrul si se aseaza cu palnia pe o suprafata neteda absorbanta (sugativa,servetel,etc).
- Lichidul din capilar se va scurge pana la un anumit nivel care corespunde unei inscriptionari pe capilarul vinometrului;respectiva inscriptionare reprezinta o cifra care indica taria alcoolica a bauturii testate sau,altfel spus procentele volumetrice de alcool din bautura respectiva la temperatura de referinta -20°C.
- Dupa folosire vinometrul se spala atent cu apa.
Fisa tehnica
- Tip
- de sticla
- Industrii
- Servicii publice
- Industrii
- Alimentara
- Precizie
- 1%
- Valoarea diviziunii
- 1%
Referinte specifice
No customer reviews for the moment.